(untitled) (Parliamentary Studies, 2005)
Remiantis lietuviškosios istoriografijos skleistinėje fiksuotu aptariamosios problematikos „įdirbiu“, XX a. tarpukario periodikos publikacijose fokusuotomis įžvalgomis, telkiantis į pagalbą išlikusią statistiką bei ją analizuojant, siekiama įsigilinti į rinkimų akcijų bendrąsias rezultato prasmes ir apimtis 1920–1926 m. Keturiose susivokimo ir pilietiškumo patikros kampanijose tautinių mažumų bendruomenių „turtu“ tapo įgyta patirtis. Tarpgrupinė sutelktis klostosi chaotiškai (atrodo, kad ir pačiame parlamente nesama jų sutarties akivaizdesnio tęsinio). Rinkimų „lyderių“ ir „naujokų“ kaita greičiausiai neatsitiktinė.