(untitled) (Parliamentary Studies, 2004)
Remiantis Lietuvos Respublikos įstatymais bei kitais juridiniais aktais, politinių partijų dokumentais, statistinių duomenų rinkiniais, periodine spauda ir istorikų darbais, analizuojamos parlamentarizmo Lietuvoje ištakos, parlamentinės valdymo sistemos XX a. 3 dešimtmetyje susiformavimas, iškeliama Steigiamojo Seimo (1920–1922 m.) reikšmė, apžvelgiama I (1922–1923 m.), II (1923–1926 m.), III (1926–1927 m.) Seimų veikla. Daroma išvada, kad IV Seimas (1936–1940 m.) buvo tautos atstovybės fikcija.