Kompiuterinės duomenų bazės panaudojimas Lietuvos parlamentarizmo istorijos tyrimams (Parliamentary Studies, 2004)
Lietuvos parlamentarizmo istorijos duomenų bazės projektas prieš pradedant rašyti parlamentarų žodyną leidžia preliminariai išanalizuoti tyrinėtojų jau turimą medžiagą ir atmesti kriterijus, pagal kuriuos toliau reikės ieškoti ir kaupti trūkstamą informaciją. Kompiuterinės duomenų bazės (toliau – DB) panaudojimas gali žymiai palengvinti informacijos apsikeitimą tarp tyrinėtojų ir sudaryti efektyvesnes sąlygas pasiskirstyti vaidmenimis (informacijos rinkėjas, įvedimo operatorius, galutinių tekstų rašytojas) tarp bendradarbiaujančių kolegų. Į kompiuterinės DB parengimo darbus galima įtraukti tam tikrą vyresnių kursų studentų skaičių, tai turės nemažą edukacinį aspektą – kaip supažindinimo su reikšmingo Lietuvos istorijos aspekto problematika, taip ir kompiuterinių technologijų istorijos moksle propagavimo prasme. Duomenų prieinamumas ne tik tiesioginiams projekto dalyviams, bet ir jų publikacija platesniam tyrinėtojų ratui prieinama forma sudarytų galimybes panaudoti surinktas žinias kitų Lietuvos istorijos tyrimų kontekste.