(untitled) (Relevant Tomorrow / Aktualu rytoj, 2011)
Šiame straipsnyje apžvelgiami „UNIMARC vadovo: autoritetinių įrašų formato“ naujosios, 3-iosios laidos, kurią patvirtino Nuolatinis UNIMARC komitetas (2009 m. kovo–birželio mėn.) ir kurią numatoma paskelbti iki 2009 m. vasaros, pakeitimai ir papildymai. Naujoji laida grindžiama „UNIMARC vadovo: bibliografinių įrašų formato“ 3-iąja laida, išėjusia 2008 m., kuri papildė du ankstesnius formatus; „Funkciniais reikalavimais autoritetiniams duomenims: konceptualiu modeliu“, parengtu IFLA UBCIM FRANAR darbo grupės ir paskelbtu 2009 m. gegužės–birželio mėn.; IME ICC „Tarptautinių katalogavimo principų išdėstymu“, paskelbtu 2009 m. vasario mėn.; UNIMARC vartotojų bei Nuolatinio UNIMARC komiteto narių pastabomis ir pasiūlymais, pateiktais nuo 2005 iki 2009 m. (sausio mėn.). Šis straipsnis papildo autorės pranešimą „UNIMARC / Autoritetinių įrašų formato“ pakeitimai: „Bibliografinių įrašų formato“ 3-iosios laidos ir FRAD modelio įtaka“, skaitytą UNIMARC sesijoje tema „Besivystantys bibliografijos standartai: UNIMARC vaidmuo ir vieta“, vykusioje IFLA 74-osios generalinės konferencijos metu.