(untitled) (Relevant Tomorrow / Aktualu rytoj, 2009)
Straipsnyje analizuojama Korėjos valstybinės bibliografijos, nacionalinio suvestinio katalogo, privalomojo egzemplioriaus, bibliografinės apskaitos istorija ir dabartinė situacija. Korėjos nacionalinei bibliotekai tenka pagrindinis vaidmuo sudarant visų gaunamų Korėjos leidinių išsamius bibliografinius įrašus. Valstybinė bibliografija tampa įvairesnė savo sudėtimi: į ją įtraukiama įvairių rūšių medžiaga. Korėjos nacionalinė biblioteka ketina vykdyti specialius projektus, skirtus privalomojo egzemplioriaus sistemos tobulinimui ir ją reguliuojančios įstatyminės bazės peržiūrėjimui siekiant į privalomojo egzemplioriaus sudėtį įtraukti daugiau medžiagos rūšių ypač elektroninius leidinius. Šiais projektais taip pat siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į privalomojo egzemplioriaus problemas. Per artimiausius metus bus peržiūrėtas privalomojo egzemplioriaus įstatymas ir jis apims visų rūšių publikuotą medžiagą, tai atitiks ICNBS rekomendacijas.