(untitled) (Relevant Tomorrow / Aktualu rytoj, 2009)
Vokiečių biblioteka, JAV Kongreso biblioteka ir OCLC kuria asmenų vardų Virtualų tarptautinį autoritetinį failą (Virtual international Authority File – VIAF), kuriame susiejami pasaulio valstybinės bibliografijos tarnybų autoritetiniai įrašai ir jie bus laisvai prieinami žiniatinklyje. Projekto tikslas – išmėginti, ar įmanoma automatiškai susieti nacionalinių autoritetinių failų autoritetinius įrašus, ir parodyti tokios susieties naudą. Kongreso bibliotekos ir Vokiečių bibliotekos autoritetiniai ir bibliografiniai failai buvo naudojami kuriant pradinį VIAF, apimantį per šešis milijonus vardų ir daugiau nei pusę milijono saitų. Projekte pagrindinis dėmesys skirtas automatinio vardų sutapties algoritmo sukūrimui, kuris naudotų ir autoritetinių įrašų, ir susijusių bibliografinių įrašų duomenis. Parodomas asmenų vardų algoritminės susieties su nacionaliniais autoritetiniais failais praktiškumas: 70 proc. bendrų abiem failams vardų autoritetinių įrašų buvo automatiškai susieta mažesniu nei l proc. klaidų dažniu. Strateginis VIAF projekto tikslas – sujungti daugelio nacionalinių bibliotekų ir kitų svarbių šaltinių vardų autoritetinius įrašus į bendrai naudojamą pasaldinę autoritetinių įrašų paslaugą.