(untitled) (Relevant Tomorrow / Aktualu rytoj, 2009)
Dabartiniu melu aktyviai diskutuojama apie bibliotekos katalogo vaidmenį ir jo santykį su kitomis išteklių atskleidimo priemonėmis. Tokios diskusijos pavyzdžiu gali būti neseniai paskelbtas Kongreso bibliotekos užsakytas pranešimas apie „besikeičiantį katalogo pobūdį“. Šioje diskusijoje taip pat buvo peržiūrėtas suvestinio katalogo vaidmuo. Kai kas mano, kad suvestiniai katalogai pakankamai išsamūs, ir jų teikiamų paslaugų pasiūla atitinka paklausą, todėl padidėjo tikimybė, kad vartotojai ras jiems aktualius, palyginti retai naudojamus išteklius. 2005 m. Australijos nacionalinėje bibliotekoje vyko diskusija apie katalogo ateitį, taip pat katalogo vaidmenį išteklių atskleidimo ir pristatymo procese. Ją iš dalies paskatino Australijos suvestinio katalogo reforma ir jo, pavadinto „Libraries Australia“, pateikimas žiniatinklyje, kaip nemokama viešoji paslauga. Australijos nacionalinė biblioteka išnagrinėjo pasiūlymo „pakeisti jos katalogą „Libraries Australia“ katalogu, kaip pirmine vartotojams skirta duomenų baze“, privalumus ir trūkumus. Šio tikslo įgyvendinimui Nacionalinė biblioteka numato nemažai konkrečių uždavinių, kurie netolimoje ateityje padėtų atsisakyti vietinio katalogo.