Europos skaitmeninė biblioteka: vizija ir įgyvendinimo perspektyvos (Relevant Tomorrow / Aktualu rytoj, 2009)
Europos skaitmeninė biblioteka yra viena reikšmingiausių šiuolaikinių iniciatyvų kultūros paveldo srityje. Straipsnyje iniciatyva yra nagrinėjama strateginiu ir praktinio įgyvendinimo aspektais, ypatingą dėmesį skiriant nacionalinėms bibliotekoms, kurios šiuo metu aktyviausiai prisideda prie Europos skaitmeninės bibliotekos kūrimo. Kritiškai vertinamas nacionalinių bibliotekų indėlis į Europos skaitmeninės bibliotekos kūrimą bei jų potencialas prisidėti prie šios iniciatyvos plėtros.