(untitled) (Aktualu rytoj / Relevant Tomorrow, 2011)
Funkcinių reikalavimų bibliografiniams įrašams (FRBR) konceptualus modelis pradeda įgyti vis didesnį pripažinimą. Šis straipsnis supažindina su FRBR. taip pat galiojančių standartų ir praktinių metodų galimybėmis ir trūkumais įgyvendinant FRBR modelį. Konstatuojama, kad FRBR turėtų labiausiai pasitarnauti valstybinei bibliografijai, nes joje sutelkta labai daug aukštos kokybės bibliografinių duomenų apie daugelį kūrinių ir įvairias jų versijas. Straipsnis iš dalies remiasi Slovėnijos valstybinės bibliografijos ir dviejų kitų bibliografinių duomenų bazių FRBR’izavimu.