Rinkinių skaitmeninimas Lietuvos dailės muziejuje (Aktualu rytoj / Relevant Tomorrow, 2009)
Lietuvos dailės muziejus dalyvauja „Integralios virtualios bibliotekų informacinės sistemos sukūrimo“ skaitmeninimo programoje. Straipsnyje aprašomas pasirengimas projektui ir jo eiga. Aptariamos skaitmeninimo techninės galimybės ir jo eiga bei pirmieji rezultatai, skaitmeninama medžiaga: dailės kūrinių ant popieriaus eksponatai; istorinės ir meninės fotografijos rinkiniai; muziejaus dokumentų, žemėlapių, brėžinių grupė; bonistikos, sfragistikos ir numizmatikos rinkinys; tekstilės eksponatai; tapybos kūriniai.
Keywords: Lietuvos dailės muziejus; skaitmeninimas; rinkinių skaitmeninimo centras; dailės kūrinių skeneris; skaitmeninės kameros